CV Linda Schaap

Ervaring
Sinds begin 2006 ben ik coach bij Studenten Services van de Universiteit van Amsterdam voor studenten met coachingsvragen op het gebied van timemanagement (effectief tijdbeheer), plannen, studievaardigheden en alles wat hiermee samenhangt. Daarnaast maak ik deel uit van de interne coachpool voor medewerkers van de Universiteit van Amsterdam.

Op het gebied van studievaardigheden schreef ik een reeks van tien delen, Studeren. Hierin komen onder andere het effectief leren van leerstof, zo veel mogelijk benutten van colleges, tentamenstrategieën en het maken van keuzes aan de orde.


Eerder gewerkt voor
  • Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Universiteit van Amsterdam, Bureau Studentenpsychologen
  • Universiteit van Amsterdam, Coachingsnetwerk voor medewerkers
  • E-coaching Professionals, Tilburg
  • Particulieren met een PersoonsGebonden Budget (PGB)

Opleiding
In 2008 voltooide ik bij de Academie voor Leren en Ontwikkelen van de Boertien Groep in Naarden een post-HBO-opleiding tot coach.

In 1998 studeerde ik cum laude af in de Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1995 behaalde behaalde ik ook een onderwijsbevoegdheid Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Onderwijskundigen en Pedagogen (NVO) en ben daar geregistreerd in het Algemeen Register voor Pedagogen en Onderwijskundigen (ARPO, reg. nr. 0009). Daarnaast maak ik sinds 2011 deel uit van het netwerk van E-coaching Professionals, dat gevestigd is in Tilburg. Tijdens mijn opleidingen ben ik zelf ook gecoacht. Ik weet dus goed hoe het is om aan de 'andere kant van te zitten'.

Tot slot
Ik ben in 1971 geboren in Zaandam en daar woon ik nog steeds.  Mijn hobby's en interesses zijn onder andere lezen, (wereld)muziek, wandelen, fietsen, lezingen- en theaterbezoek.

Mijn allergrootste 'hobby' is echter 'Griekenland', waar ik zo'n vier, vijf weken per jaar kom. Ik ben lid van de Griekse Gemeenschap Amsterdam en Omstreken, leerde Nieuwgrieks aan de Volksuniversiteit Amsterdam en lees graag over het land. De foto's op deze website heb ik zelf gemaakt in de omgeving van Kalá Nerá, in de Pílion, in het Oosten van het vasteland van Griekenland.


Eerder was ik gedurende 28 jaar es-klarinettist van het Zaans Showorkest (het voormalige Verkade Showorkest) en bestuurslid van de Stichting UvA Pride.
Coach Linda Schaap