Veel gestelde vragen

Is coaching alleen voor hoogopgeleide mensen?

Nee, coaching is voor iedereen, die iets in zijn leven of werk wil veranderen. Daar hoef je niet hoogopgeleid voor te zijn. Wel moet je zelf gemotiveerd zijn en bereid zijn naar je zelf, je handelen, je rollen en patronen te kijken en daar iets mee te doen.

Hoe lang duurt een coachingstraject?
Dat verschilt per persoon en coachingsvraag. Het kan variëren van zo'n twee maanden tot een heel jaar of langer. We bekijken samen in het 'klikgesprek' hoe we gaan beginnen, met welke frequentie en voor hoe lang. Tussentijds is bijstelling altijd mogelijk, bijvoorbeeld door het traject te verlengen, maar ook om het traject eerder te beëindigen, omdat je zelfstandig verder kunt. Je krijgt dus altijd een traject op maat.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
Nee, coaching is geen medische behandeling door een specialist en je hebt er dus geen verwijzing van de huisarts voor nodig.

Is coaching hetzelfde als psychotherapie?
Nee, een coach is geen psychotherapeut en niet per definitie opgeleid als psycholoog. Ik heb weliswaar een post-HBO-opleiding tot coach gedaan, maar ben van oorsprong onderwijskundige en leraar Nederlands.

Kan ik voor coaching een beroep doen op mijn ziektekostenverzekering?
Nee, helaas, coaching valt niet onder de (para)medische dienstverlening en daarom vergoeden ziektekostenverzekeringen niets.